Werkbak Type Voor heftruck editie België

Bekijk ons grote assortiment werkkooien bij Kruizinga

Werkkooi: Veilig de hoogte in!

Ga veilig de hoogte in met een werkkooi. Sommige werkzaamheden op uw bedrijfsterrein of magazijn vinden in de hoogte plaats. Hierbij kunt u een werkbak gebruiken. Zo kunt u comfortabel, veilig en flexibel te werk gaan zonder dat u op een wiebelige ladder hoeft te staan. Een werkkooi is goedgekeurd voor 1 of 2 personen. Onze veiligheidskooien zijn vooral een goed hulpmiddel wanneer u de hoogte in moet.

 

Wilt u meer weten over werkkooien? Lees dan onderstaand verder.


 

 

Waarvoor worden werkbakken gebruikt?

Werkbakken worden gebruikt om mensen inclusief gereedschap naar moeilijk bereikbare gebieden in de hoogte te verplaatsen. Hierbij kunt u denken aan montage, reparatie of onderhoudswerkzaamheden. Bij onderhoudswerkzaamheden kunt u denken aan bijvoorbeeld het reinigen van hoge ramen of gevelelementen of bomen snoeien. De veiligheidskooi voor heftruck zijn flexibel in gebruik. 

 

Wat is verplicht bij het werken met een werkbak?

Om te werken met een werkbak zijn er een aantal veiligheidsrichtlijnen. Dit omdat het werken met een werkkooi een aantal risico’s met zich meebrengt. Om gebruik te mogen maken van een werkkooi moet er allereerst een speciale ontheffing worden gegeven van de Overheidsinspectiedienst Veiligheid en Gezondheid. En mogen alleen werknemers die goed getraind zijn gebruik maken van een werkkooi. Het is hierbij belangrijk dat ze werken hoe ze de risico’s van werken in een werkkooi kunnen beheersen en daarnaast moeten ze weten hoe ze moeten communiceren met de kraanmachinist of andere personeelsleden.  Hieronder een lijstje met algemene richtlijnen:

 

  • - Het hekwerk van de werkkooi moet minimaal 1 meter hoog zijn.
  • - In een werkkooi mag niet gebruik gemaakt worden van verhogingen zoals trapjes, ladders of andere verhogingen.
  • - U moet kunnen communiceren dus er moeten goed werkende portofoons aanwezig zijn.
  • - De werkbak mag nooit zwaarder belast wordt dan de maximale belasting.
  • - Tijdens het hijsen moeten de werknemers de handen en armen in de werkkooi houden.
  • - Er moet altijd oogcontact zijn tussen minimaal 1 werknemer uit de werkkooi en de persoon die de werkkooi bestuurd.
  • - Werknemers moeten een veiligheidshelm en veiligheidshandschoenen dragen.

 

Welke hoogte mag door veiligheidskooien niet worden overschreden?

De werkkooien in het assortiment van Kruizinga zijn geoptimaliseerd voor gebruik met een vorkheftruck. De maximale werkhoogte van de kooi is de som van de kooi en de gebruiker/belasting en de overeenkomstige maximale werkhoogte van de vorkheftruck.

 

Werkbak kopen? Kruizinga helpt u!

Bent u geïnteresseerd in een werkbak en wilt u een werkbak kopen? Maar heeft u nog vragen over ons assortiment veiligheidskooien of over 1 specifieke werkkooi? Neem dan contact met ons op. Een van onze specialisten zal u dan helpen bij het maken van de juiste keuze. Door een werkbak bij Kruizinga aan te schaffen bent u verzekerd van de beste prijs-kwaliteit verhouding tegen lange levensduur.


FAQ

Wat is een werkkooi?

Een werkkooi is een bak welke doormiddel van een hijskraan omhoog kan worden gehesen. Hierdoor kunt u op de gewenste hoogte te komen voor het verrichten van werkzaamheden in de hoogte. Een werkkooi bestaat uit een kooiconstructie welke meestal vierkant van vorm is.

Waarvoor is een werkbak het meest geschikt?

Een werkkooi wordt gebruikt in de praktijk bij bijzondere constructies en bouwwerken als er geen andere middelen mogelijk zijn om op gewenste hoogte werkzaamheden uit tevoren. Denk hierbij aan werkzaamheden zoals: montage, reparatie of onderhoudswerkzaamheden. Hier mogen alleen werknemers die goed getraind zijn gebruik van maken.

Heeft Kruizinga ook gebruikte werkbakken?

Kruizinga heeft geen gebruikte werkkooien in het assortiment. Wilt u meer weten over ons gebruikte assortiment? Neem dan een kijkje op de algemene gebruikt pagina.

Kunt u een werkbak huren?

Het is niet mogelijk om een werkbak te huren. Wel is het bij Kruizinga mogelijk om andere verschillende producten te huren. Denk hierbij aan rolcontainers, palletwagens, stapelbakken etc. Neem een kijkje op onze verhuur pagina voor meer informatie over wat u wel kunt huren bij Kruizinga.

Heeft Kruizinga nog andere handige veiligheid producten?

Naast een werkkooi heeft Kruizinga ook andere producten in het assortiment welke u kunt gebruiken om uw veiligheid te waarborgen. Denk hierbij aan: veiligheidstoebehoren, veiligheidsboxen, aanrijdbeveiliging, beschermbeugels, beschermingsmiddelen, rijbaanmarkering, schoonmaakmarkering, veiligheidsspiegels etc.