Palletrand

Bekijk ons grote assortiment palletranden bij Kruizinga

Palletrand: de ideale oplossing voor het veilig vervoeren van goederen 

Wanneer u regelmatig goederen vervoert en opslaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze veilig aankomen op hun bestemming. Bij Kruizinga vindt u een uitgebreid assortiment palletranden. Denk hierbij aan: stalen opzetranden, houten opzetrand en kunststof palletranden in diverse euronorm afmetingen en hoogtes. Daarnaast is het ook mogelijk om toebehoren aan te schaffen welke handig zijn bij een palletrand. Pallet opzetranden hebben vaak standaardafmetingen waardoor ze op verschillende pallets passen.

 

Naast nieuwe palletranden heeft Kruizinga ook gebruikte palletranden in het assortiment. Daarnaast is het ook mogelijk om opzetranden te huren. Wilt u een palletrand met specifieke afmetingen? Denk dan aan een maatwerk palletrand.

 

Meer weten over palletranden? Lees dan onderstaand verder. 

 

Slimme keuzes



Verschillende soorten

Palletranden zijn verkrijgbaar in diverse soorten materialen, afmetingen en uitvoeringen.

 

Bij Kruizinga hebben we houten, kunststof of stalen opzetranden. Ons assortiment bestaat uit nieuwe en gebruikte palletranden. Ook is het mogelijk om een op maat gemaakte palletrand te bestellen. De palletranden zijn te gebruiken bij diverse afmetingen pallets. De meest voorkomende pallet afmetingen zijn:

 

- 600 x 800 mm pallet

- 800 x 1200 mm pallet

- 1000 x 1200 mm pallet

 

De voordelen van palletranden

Een pallet omranding heeft diverse voordelen. Denk hierbij aan:

- Door een pallet omranding op een pallet te monteren verandert u uw pallet in een kist of palletbox. Hiermee beschermt u uw goederen beter.

- Doordat een opzetrand stapelbaar is, kunt u zelf bepalen tot hoe hoog u de randen opbouwt.

- Houten en metalen palletranden zijn door de scharnieren die zich aan de rand bevinden vouwbaar. Hierdoor bespaart u ruimte bij het opslaan of vervoeren.

- Daarnaast helpen palletranden ook mee aan het veilig vervoeren van goederen.

 

Toepassingen van een opzetrand voor pallets

Opzetranden zijn stapelbaar, zodat u van uw pallet een palletbox kunt maken. U kunt de palletbox gebruiken om bijvoorbeeld bulkgoederen op pallets te plaatsen of als opslagruimte in uw magazijn. Daarnaast is het ook mogelijk om de pallets af te sluiten met een deksel. Hierdoor kan er geen vuil, vocht of stof bij uw producten terechtkomen.

 

Toebehoren palletrand

Kruizinga heeft diverse toebehoren in het assortiment welke handig zijn in combinatie met een palletrand. Zo vindt u binnen ons assortiment:

 

  • - Hoekopzetstuk, hiermee kunt u, wanneer u deze op de hoeken van een opzetrand plaatst, nog een europallet er bovenop stapelen.
  • - Bodemplaat, deze scheidt de goederen van de pallet, waardoor ze hier niet doorheen kunnen steken of uit kunnen vallen.
  • - Scheidingswand, hiermee kunt u de inhoud van een palletbox opdelen, waardoor verschillende goederen hierin kunnen worden vervoerd en opgeslagen.
  • - Deksel, voor onze stalen palletranden hebben we als toebehoren een deksel in het assortiment. Hiermee kunt u een palletbox volledig afsluiten


Daarnaast kunt u ook diverse kaarthouders bestellen. Deze kunt u op palletranden plaatsen met een bijschrift. Hierdoor kunt u gemakkelijk zien wat daarin opgeslagen of vervoerd wordt. Pallets intern of extern verplaatsen? Maak gebruik van een palletonderwagen om dit eenvoudig en efficiënt te doen!

 

Palletranden kopen? Kruizinga helpt u!

Kunststof palletranden, houten opzetrand of stalen palletrand kopen, maar weet u niet welke soort palletrand het beste bij u en uw werkzaamheden past? Neem dan contact op met onze specialisten. Samen kijken we met u naar welke palletranden het beste bij u passen. Wanneer u kiest om een palletrand bij Kruizinga aan te schaffen bent u verzekerd van de juiste prijs-kwaliteitverhouding.


FAQ

Kan ik opzetranden hergebruiken?

Ja, opzetranden zijn herbruikbaar en kunnen meerdere keren worden gebruikt.

Wat is een palletrand?

Een palletrand is een rand waarmee u eenvoudig van een pallet een kist maakt. Hierdoor kunt u veilig losse goederen of producten vervoeren en vallen ze niet van de pallet. 

Hoe gebruikt u een palletrand?

Om een pallet omranding te gebruiken heeft u allereerst een pallet nodig. Als voorbeeld een standaard europallet. Hierop plaatst u eerst een deel van uw lading welke u wilt vervoeren. Daarna plaatst u de eerste opzetrand 120 x 80. Daarna is het mogelijk om meerder palletranden op elkaar te plaatsen.

Heeft Kruizinga ook gebruikte opzetranden?

Naast nieuwe palletranden heeft Kruizinga ook gebruikte opzetranden in het assortiment welke nog een tweede ronde mee kunnen. Wilt u weten wat de voordelen van tweedehands artikelen zijn? Bekijk dan onze gebruikt pagina.

Heeft Kruizinga ook andere handige producten voor in het magazijn?

Naast palletranden heeft Kruizinga ook andere producten in het assortiment welke handig zijn in het magazijn. Denk hierbij aan: pallet, palletwagen, stapelbak kunststof, stapelbak staal, stelling, gitterbox, magazijnbak kunststof etc.