Maatwerkspecialist aan het woord

Ben jij altijd al nieuwsgierig geweest naar het verkoopteam van Kruizinga? Of ben je nieuwsgierig naar wat een verkoper doet? In deze blog stellen we een aantal vragen aan Joachim Wemmers. Hij is al maar liefst 30 jaar werkzaam bij Kruizinga en stuurt op dit moment het verkoopteam aan. Lees snel verder!

Gepubliceerd op 8 januari 2021 Laatst gewijzigd 17 april 2024

 

Over Joachim

 

Mijn naam is Joachim Wemmers, 49 jaar. In het mooie Apeldoorn ben ik gelukkig getrouwd en mag ik genieten van mijn vier prachtige kinderen en twee honden. Naast dat ik een échte gezinsman ben en na mijn werk dus graag aandacht geef aan mijn kinderen, houd ik mij ook al jarenlang bezig met voetbal. 

 

Vroeger, toen mijn haren nog iets minder grijs waren, voetbalde ik erg hoog bij AGOVV. Helaas ben ik toen gestopt wegens een blessure. Op dit moment ben ik assistent trainer/leider van heren 1 van Albatross. In de functie van assistent trainer en leider ondersteun ik de trainer door mee te denken met trainingen, wedstrijden en ontwikkelingen van de mannen.

 

RUDI_BLOG_1.jpg


Functie binnen Kruizinga 

Toen ik van school ging op mijn 17de en op mijzelf ging wonen, moest ik uiteraard ook voor mijn eigen inkomsten zorgen. Via een uitzendbureau kwam ik bij Kruizinga terecht. Hier begon ik eigenlijk met een bezem in mijn hand. Vervolgens kwam ik in de functie van productiemedewerker terecht waar ik mallen en pallets bouwde. Daarna kwam ik bij de afdeling ‘transport & logistiek’ terecht. Hier had ik als taak om vrachtwagens aan te sturen, oftewel ik hield mij bezig met de planning van het laden en lossen van vrachtwagens. Kruizinga was nog een stuk kleiner destijds.

 

Maar hoe Kruizinga verder groeide, groeide ik mee met het bedrijf. Zo kwam ik uiteindelijk op de verkoopfunctie terecht, waar ik nu als leidinggevende werk. Als verkoper bij Kruizinga bedien je de klanten door vragen te beantwoorden en probeer je aan de wensen van de klanten te voldoen. Hiervoor moet je flexibel en snel kunnen handelen, standvastig zijn en uiteraard een vlotte babbel hebben. Ook moet je welwillend zijn om altijd met de klant mee te denken. De klant staat immers altijd centraal. Verder koppel je als leidinggevende bepaalde ontwikkelingen of zaken door aan het managementteam.

 


 

Werken bij Kruizinga

Het leukste aan werken bij Kruizinga is dat geen enkele dag hetzelfde is. Je weet dus nooit wat de dag brengt. Normaliter blijf je niet 30 jaar bij een baas hangen, maar dit heb ik wel gedaan. Dit geeft aan dat er een prettige werksfeer hangt bij Kruizinga.

 

Na corona wil ik weer actiever de buitendienst terug laten komen. Dit betekent dat we bij klanten op bezoek gaan om te kijken naar wat de behoeften en wensen zijn. Door op locatie te werken en met onze eigen ogen te zien hoe bepaalde zaken verlopen, kunnen we een nóg beter advies geven. Het is fijn dat Kruizinga hiervoor openstaat. 

 


Ambities van Joachim 

Het afgelopen jaar hebben we senior sales specialist Alex Noort in ons team mogen verwelkomen. Het is mijn ambitie om actiever de buitendienst en de aftersales terug te laten komen. Mochten we een klant bediend hebben, dan willen we op een later tijdstip terugkomen naar deze locatie met vragen als:

 

‘Hoe is het project gegaan?’
‘Kunnen we nog ergens van dienst zijn?’
‘Verlopen processen nu beter in dat bedrijf?’

 

Zo kunnen we kijken of we later nog iets voor hen kunnen betekenen. 

 

Zoals eerder gezegd, ben ik op dit moment 30 jaar werkzaam bij Kruizinga. Het is mijn doelstelling om hier 50 jaar van te maken. Verder wil ik mij uiteraard blijven ontwikkelen door nóg meer kennis te vergaren over de branche. Denk hierbij aan het bezoeken van leveranciers om te zien hoe bepaalde zaken in elkaar zitten.