Van chaotisch naar efficiënt werken met magazijnwagens

Magazijnwagens bestaan er in allerlei soorten en maten. Van etagewagens tot inklapbare plateauwagens; door de juiste interne transportmiddelen in te zetten, kunt u chaotische werkomstandigheden verhelpen. Volg de stappen in deze blog en verander uw chaotische magazijn in een efficiënte werkomgeving!

Gepubliceerd op 7 mei 2024 Laatst gewijzigd 7 mei 2024

1. Bewegingen in kaart brengen

Breng alle bewegingen en bijbehorende activiteiten in uw magazijn in kaart. Let hierbij ook op de routes, materialen en frequenties. Hierdoor weet u per activiteit; hoe vaak, waar, wanneer en wat er door uw magazijn beweegt. Neem met werknemers de activiteiten door en vraag hen op welke manier verschillende activiteiten het beste uitgevoerd kunnen worden. 


Hebben ze hiervoor meer/nieuwe/andere magazijnwagens nodig? Het gewicht, de afmetingen en de route die wordt afgelegd zijn hierbij van belang, deze zijn bepalend bij het selecteren van de juiste magazijnwagens. 


2. Overweeg verschillende magazijnwagens

Voor elk doeleinde en elke beweging is er wel een magazijnwagen in te zetten. Hierdoor kunnen processen zo efficiënt mogelijk worden vormgegeven, maar het kan ook zorgen voor keuzestress


Met zoveel verschillende opties is het soms lastig om in een oogopslag de 'beste magazijnwagen' voor uw proces te vinden. Neem daarom de tijd om alle mogelijkheden te overwegen. 


Bekijk de verschillende magazijnwagens en zet de voor- en nadelen voor uw processen per wagen op een rij. Leg de voordelen van magazijnwagens die voor verschillende processen ingezet kunnen worden naast de voordelen van magazijnwagens die voor specifieke activiteiten gebruikt kunnen worden. 


Alle magazijnwagens bekijken
Nieuw
Magazijnwagen Fetra etagewagen 2 open zijwanden
€ 436,01
28 mei bezorgd
Nieuw
Magazijnwagen Fetra opklapbare wagen staal duwbeugel(s) neerklapbaar...
(11)
€ 182,28
28 mei bezorgd
Nieuw
Steekwagen Fetra vaste constructie luchtbanden 260*85 mm
(11)
€ 121,93
22 mei bezorgd
Nieuw
Magazijnwagen Fetra tafelwagen 1 duwbeugel
(15)
€ 317,86
28 mei bezorgd

3. Stel een gebruiksplan op

Bekend met de verschillende magazijnwagens en de processen waar ze ingezet kunnen worden? Dan wordt het tijd om een gebruiksplan op te stellen. Hierin legt u vast welke wagens op welke plekken gebruikt worden en op welke manier deze gebruikt moeten worden. 


Onderdelen van het gebruiksplan zijn:

  • Alle magazijnwagens met specificaties
  • Welke wagens voor welke activiteit
  • Routes die worden afgelegd
  • Manier waarop verschillende wagens gebruikt moeten worden
  • Veiligheidsrisico's en maatregels

4. Magazijnwagens onderhouden

Met de magazijnwagens op locatie en een gebruiksplan die helpt bij het effectief gebruiken van de wagens, stelt u orde op zaken in uw magazijn. Het is dan alleen nog taak om het correcte gebruik te monitoren en tijdig onderhoud uit te voeren. Veel magazijnwagens gaan jaren mee, zo geeft onze partner Fetra tot wel 10 jaar garantie op hun magazijnwagens! Door magazijnwagens schoon te houden en kleine mankementen gelijk op te lossen, kunt u probleemloos gebruik blijven maken van de wagens. 


Zorg ervoor dat werknemers: correct gebruik maken van de magazijnwagens, ze regelmatig schoonmaken en ze controleren op mankementen. Zo kunt u afspreken dat werknemers: losse schroeven gelijk aandraaien, oude banden tijdig vervangen en schade direct melden. 


Uw magazijn zo efficiënt mogelijk maken?

Het inzetten van de juiste magazijnwagens voor uw logistieke processen en ervoor zorgen dat deze op de juiste manier gebruikt en onderhouden worden is de manier om uw magazijn efficiënter te maken en chaos te voorkomen. 


Benieuwd welke magazijnwagens het beste bij uw magazijn en werkwijze passen? Met bijna 65 jaar ervaring en een uitgebreid assortiment, kunnen we u helpen het beste uit uw magazijn te halen! Neem telefonisch contact op of stuur een mail en onze specialisten denken graag met u mee om tot de beste keuze te komen voor uw bedrijf!

Mail sturen

Dit vindt u misschien ook interessant