Magazijninrichting: top 3 onderschatte magazijn oplossingen

De indeling van uw magazijn is bepalend voor de veiligheid, efficiëntie en productiviteit van uw bedrijf. Er zijn allerlei stappenplannen en bekende magazijn oplossingen zoals magazijnstellingen, pompwagens, werktafels en pallets. Maar er zijn ook minder bekende hulpmiddelen die toch een groot verschil kunnen maken in uw magazijn. Welke dat zijn en waarom deze magazijn optimalisatie mogelijk maken, leggen we aan u uit.

Gepubliceerd op 27 februari 2024 Laatst gewijzigd 27 februari 2024

1. Aanrijdbeveiliging

In Nederland vinden er jaarlijks meer dan 150 ongelukken plaats in magazijnen. Een groot deel van deze ongelukken zijn aanrijdingen. Aanrijdbeveiliging is dus belangrijk voor een veilig magazijn. Aanrijdingen met producten of voorwerpen zoals stellingen kunnen, naast letsel, ook zorgen voor schade, vertraging en tekorten door beschadigde producten die niet langer verstuurd kunnen worden. Toch wordt aanrijdbeveiliging in magazijnen nog niet altijd (volledig) toegepast. 


In Nederland is aanrijdbeveiliging verplicht op alle hoeken en kopse kanten van stellingen. Toch zijn genoeg plekken waar aanrijdbeveiliging een groot verschil kan maken, waar dit niet wettelijk verplicht is. Neem de tijd om uw magazijn te doorlopen en mogelijke risicozones te identificeren. Vraag uw personeel naar plekken waar aanrijdingen volgens hen zouden kunnen plaatsvinden. Wanneer u deze zones heeft ontdekt, kunt u bepalen welke soorten aanrijdbeveiliging nodig zijn om ongelukken te voorkomen


Nieuw
Veiligheid en markering Stootbescherming aanrijbeschermer
(3)
€ 64,95
30 april bezorgd
Nieuw
Veiligheid en markering Vangrail beschermbeugel van staal
(1)
€ 262,45
7 mei bezorgd
Nieuw
Veiligheid en markering Stootbescherming pilaarbescherming
€ 444,45
7 mei bezorgd
Nieuw
Veiligheid en markering Stootbescherming beschermbalk
€ 161,45
8 mei bezorgd
Nieuw
Afval en reiniging Toebehoren palletstelling recyclingzak
(1)
€ 47,95
22 mei bezorgd
Nieuw
Afval en reiniging Toebehoren palletstelling recyclingzak
(1)
€ 71,95
22 mei bezorgd

2. Stelling recycling- en afvalzakken

Maak u magazijn een stuk schoner, overzichtelijker en duurzamer met afvalzakken en recyclezakken aan de stellingen. Personeel kan op centrale, makkelijk te bereiken plekken afval en recyclebare materialen weggooien. 


Hierdoor wordt er meer afval weggegooid en wordt het schoonhouden van het magazijn ook een stuk eenvoudiger. Ook kost het uw werknemers minder tijd om materiaal weg te gooien. 


Daarnaast kunt u meer verpakkingsmateriaal herbruiken door deze op logische plekken te verzamelen met karton of plastic recyclingzakken aan uw stellingen. 


Bekijk het volledige aanbod

3. Vloermarkering

In een magazijn worden er dagelijks een hoop kilometers afgelegd. Hoe groter het magazijn, hoe meer verkeer er is. Van looproutes tot verschillende productzones met bijbehorende voertuigen. Het is daarom belangrijk om de verschillende verkeersstromen, verkeerstypes en zones overzichtelijk te maken. 


Dit voorkomt verwarring, ongelukken en opstoppingen. Vloermarkering kan in grote én kleine magazijnen helpen de logistieke bewegingen overzichtelijk te maken én te houden. Maak gebruik van kleurcodes, routes en duidelijke paden voor voertuigen en voetgangers. Zo bevordert u de productiviteit en veiligheid binnen uw magazijn. 


Bekijk alle vloermarkering hier
Nieuw
Veiligheid en markering Tape 50 mm x 33 m geel
(5)
€ 11,66
30 april bezorgd
Nieuw
Veiligheid en markering Markeerverf patroon 750 ml - geel
€ 40,95
8 mei bezorgd

Magazijn veiligheid op en top voor elkaar?

Is uw magazijn veilig en overzichtelijk? Met onze veiligheids- en markeringsassortiment kunt u het verschil maken!

Bekijk het volledige assortiment!

Magazijn inrichting goed geregeld

Van stellingen tot vloermarkering; in Kruizinga vindt u altijd dé betrouwbare leverancier van opslag- en transportmiddelen. Met meer dan 60 jaar ervaring als opslag- en transportmiddelen leverancier aan logistiek Europa, hebben we voor uw logistieke uitdaging een oplossing. Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten! 



Dit vindt u misschien ook interessant