Stapelrekken

Bekijk ons grote assortiment stapelracks bij Kruizinga

Stapelrekken kopen doet u bij Kruizinga!

Wanneer u op zoek bent een eenvoudige maar effectieve manier om ruimte te besparen, is een stapelrek de perfecte oplossing. Dit type rek is ontworpen om opgestapeld te worden, waardoor u meer bergruimte kunt creëren zonder dat u extra vloeroppervlakte nodig heeft. Stapelracks worden gebruikt in diverse omgevingen en zorgen voor een praktisch en overzichtelijk overzicht in uw magazijn of werkplaats. Daarnaast kunt u ze in diverse formaten bestellen. Stapelrekken, ook wel euroracks genoemd, zijn bij Kruizinga verkrijgbaar in nieuw, gebruikt, op maat gemaakt en als TÜV gecertificeerd. Tevens is het ook mogelijk om te huren.

 

Wilt u meer informatie over stapelracken? Bekijk de keuzehulp of lees onderstaand verder. 

Slimme keuzes 

 

Waarvoor kan ik een stapelrek gebruiken?

Een stapelrek, stapelrack ook wel bekent als mobiele rack of palletstelling, is een type magazijnstelling dat ontworpen is om pallets met goederen op te staan. Deze rekken komen voornamelijk voor in distributiecentra of magazijnen waarvoor ze gebruikt worden voor het opslaan van hoeveelheden goederen. Over het algemeen bieden de rekken een efficiënte en effectieve manier om goederen op te slaan.

 

Kruizinga: groot aanbod van verschillende types stapelracks

Bij Kruizinga hebben we verschillende stapelracks in het assortiment die uw opslagcapaciteit kunnen vergroten. Daarnaast zijn er ook andere voordelen te noemen om stapelrekken aan te schaffen bij Kruizinga.nl zoals:

 

  • - Stapelracks zijn makkelijk te plaatsen en verplaatsen
  • - Door de metalen buizen bij de stapelbokken zijn de mobiele stellingen makkelijk uit te breiden en te demonteren
  • - De hoogte kunt u zelf bepalen
  • - Hoog draagvermogen en capaciteit
  • - Zijn zowel binnen als buiten te gebruiken
  •  

Mobiele racks

Mobiele stapelracks zijn te gebruiken als mobiele stelling. Deze zijn leverbaar in verschillende uitvoeren, maar vooral flexibel in de hoogte door het gebruik van rongen. De racks hebben standaardafmetingen, waardoor ze geschikt zijn voor het opslaan wanneer u ze niet gebruikt. Zo bespaart u tot wel 70% aan ruimte in uw magazijn.

 

Gebruikte stapelracks

Wilt u circulair bezig zijn? Kies dan voor gebruikte stapelrekken. Kruizinga heeft altijd een wisselend aanbod stapelracks gebruikt uit voorraad leverbaar. Door materialen een tweede leven te geven hoeven de stapelracks niet vernietigd worden en is dit beter voor het milieu. Op basis van onze ruim 60 jaar ervaring vindt er een zorgvuldige sortering plaats en worden de foto’s zo eerlijk mogelijk gefotografeerd en online gezet zodat u altijd weet wat u kunt verwachten.

 

Maatwerk stapelrekken

Bij Kruizinga heeft u de mogelijkheid om op maat gemaakte stapelrekken te bestellen. Bijna alles is mogelijk bij een op maat gemaakte stapelrack. Neem hiervoor contact op met een van onze specialisten en vraag naar de mogelijkheden!

 

Big-bag racks 

Wilt u grondstoffen, afval of goederen opslaan in vormvaste big-bag zakken? Dat kan met behulp van big-bag racks! Hierdoor wordt het nog makkelijker en veiliger om goederen op te slaan. U kunt namelijk de hoogte van de rekken zelf bepalen. De big bag rekken van Kruizinga kenmerken zich door de grote draagkracht, stevige constructie, insteeksloffen voor het verplaatsen met een heftruck en stapelnokken.

 

Tijdelijke opslag en lage kosten met het huren van stapelrekken bij Kruizinga

Heeft u onverwachte stijgingen van bijvoorbeeld het aantal orders, seizoensgebonden drukte, een evenement of een verhuizing? Bij Kruizinga begrijpen we als geen ander dat uw magazijnproces of bedrijfslogistiek door moet gaan, daarom beschikt Kruizinga over de mogelijkheid om stapelrekken te verhuren. Dit kunnen we gemakkelijk realiseren door het grote aantal stapelrekken die op voorraad staan.


Voordeel van huren is dat u geen grote investering hoeft te doen. Ook nemen de stapelracks weinig kostbare ruimte in gebruik zodra u ze niet meer nodig heeft. Ook heeft Kruizinga andere producten die u kunt huren die ook erg handig zijn in uw magazijn. Denk hierbij aan palletwagen huren, stapelbakken verhuur, of laadbrugen verhuur en nog veel meer!

 

Toepassingen van een stapelrack

Stapeljukken worden veel gebruikt als stellingen in magazijnen of bedrijfslogistiek. Door de diverse formaten rongen bent u erg flexibel en kunt u, afhankelijk van de ronglente, tot wel 6 hoog stapelen.

 

Toebehoren stapelrack

Er zijn diverse toebehoren voor stapelframes. Het belangrijkste toebehoren zijn natuurlijk de rongen, zonder rongen kunt u niet uw stapelframes stapelen. Daarnaast zijn er ook andere toebehoren zoals:

 

- Wielplaat inclusief wielen voor het mobiel maken van uw stapelrack
- Afdekplaten in materiaal hout of kunststof voor dichte bodem
- Insteekbeugels welke u de mogelijkheid geven om de racks te verplaatsen met een heftruck
- Beugel voor rongen voor het gebruik van extra rongen
- Zij- en achterwanden om de stapelbare stalen pallets gesloten te maken

 

Al deze toebehoren kunt u vinden aan de linkerzijkant onder "toebehoren". 

 

Stapelrek kopen? Kruizinga helpt u!

Een stapelrek is een handige en kosteneffectieve manier om extra opbergruimte te creëren zonder dat u ruimte verspild. U kunt de rekken eenvoudig bestellen in onze webshop. Heeft u toch nog vragen over een stapelrack of over het aantal dat u wilt kopen? Schroom dan niet om een van onze specialisten te contacteren. Zij helpen u graag verder. Bij Kruizinga bent u altijd gegarandeerd van een duurzame investering met de beste prijs/kwaliteit verhouding met lange levensduur. 


FAQ

Wat is een stapelrack?

Een stapelrack is een soort magazijnstelling welke flexibel is en makkelijk op te zetten in een periode dat extra ruimte welkom is. De racks worden ook wel manuracks genoemd. U kunt de racks zowel binnen als buiten gebruikten. Let hierbij wel op de oppervlakte behandeling. 

Kan ik een stapelrek gebruiken voor zware goederen?

Ja, een stapelrek kan worden gebruikt voor het opbergen van zware goederen. Wel moet u zorgen dat u het maximale laadvermogen van het type rek niet overschrijdt.

Hoe maak ik efficiënt gebruik van stapelracks?

Maak optimaal gebruik van de beschikbare vloeroppervlakte en ga de hoogte in voor maximale opslagcapaciteit. Deze mogelijkheid heeft u optimaal wanneer u een stapelbare stalen pallet gaat aanschaffen doordat de hoogte van de stapelracks eenvoudig kunnen worden aangepast door gebruik te maken van verschillende lengtes rongen. Deze zijn standaard beschikbaar in 990 mm, 1050 mm, 1200 mm, 1370 mm, 1680 mm en 2000 mm.

Hoe bepaal ik de nuttige hoogte van een stapelrack?

U neemt de totale ronglengte min 170, voorbeeld: ronglengte 1680 mm – 170 mm = 1510 mm. Ook is het afwijken van de standaardlengtes mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op voor de mogelijkheden. * dit rekenvoorbeeld is van toepassing op onze stapelracks type 87301, 87302, 87304 en 87305

Welke stapelrack met welke oppervlaktebehandeling moet ik hebben?

Onze stapelrekken zijn beschikbaar met verschillende oppervlaktebehandelingen namelijk:
Gelakt, poedercoating, onbehandeld of thermisch verzinkt. Maar welke stapelrack kunt u het beste gebruiken bij uw situatie?

  • - Thermisch verzinkte stapelracks zijn langdurig beschermd tegen corrosie, zijn toepasbaar zowel binnen als buiten, nadeel is wel dat er kans is op vervorming.
  • - Poedercoating is een sterke verflaag die minder snel beschadigt, is milieuvriendelijk en vormt een beter beschermende laag. Nadeel is wel dat eventuele beschadigingen lastig bij te werken zijn.
  • - Gelakte stapelracks hebben een veel gladder eindresultaat maar zijn minder sterk beschermt tegen weersomstandigheden
  • - Bij onbehandeld is er geen laagje over de stapelrack gegaan.

Heeft Kruizinga nog andere producten die handig zijn in een magazijn?

Naast stapelrekken heeft Kruizinga ook andere producten welke handig zijn in een magazijn. Hierbij kunt u denken aan: palletwagen, stapelbak kunststof, gitterbox etc.