Pallets

Bekijk ons grote assortiment pallets bij Kruizinga

Pallets. Onmisbaar product in elke opslag en transport omgeving!

Bij Kruizinga hebben we een groot assortiment in pallets, waaronder europallets. Een pallet is een soort plateau waar goederen op vervoerd of opgeslagen kunnen worden. Bij het kopen van pallets is het van belang om van tevoren te bepalen waarvoor u ze wilt gebruiken. Zo kan het materiaal, gewicht of afmeting namelijk variëren. Pallets zijn verkrijgbaar in hout, staal en kunststof. Door deze verschillende mogelijkheden is het mogelijk dat pallets vervoerd worden over land, zee en zelfs in de lucht.

 

Omgevingen waar een logistiek proces, opslag- of transportbehoefte is, zijn de plaatsen waar pallets in voorkomen. Denk hierbij aan distributiecentra, magazijnen, bouwmarkten en groothandels.

 

Bij Kruizinga heeft u de mogelijkheid om zowel: gebruikte pallets, nieuwe pallets of op maat gemaakte pallets aan te schaffen. Hulp nodig bij het beslissen welke pallet in uw omgeving het meeste geschikt is? Bekijk dan onze pallet keuzehulp pagina. Meer hierover leest u onderaan verder. 

Slimme keuzes 

 

Diverse soorten 

Een houten pallet, kunststof pallet, metalen pallet, aluminium pallet en golfkarton pallets zijn pallets welke in het assortiment van Kruizinga bevinden. De pallets kunnen dus variëren in materiaalsoort, maar ook de afmeting is een factor waar u rekening mee moet houden. Hieronder gaan we in op de verschillende soorten pallets.


Houten pallet

Een houten pallet is een pallet wat gemaakt is van hout. Het voordeel van deze pallets is dat hout vaak een goedkoper materiaalsoort is, waardoor deze met het aanschaffen voordeliger uitvalt ten opzichte van andere soorten pallets. Gaat een houten pallet kapot, dan is deze ook makkelijk te repareren, waardoor het product duurzaam is. Verder moet u wel op letten dat bij een houten pallet mogelijk schimmelvlekken kunnen ontstaan. Bij het aanschaffen van een houten pallet is het daarom van belang dat u de pallets op een droge en goed geventileerde opslagplaats bewaard.

 

Bij Kruizinga verkopen we nestbare houten pallets en pallets met 4-weg. Een nestbare pallet houdt in dat deze gestapeld kunnen worden, waarmee u maar liefst 50% opslagruimte kan besparen. De afmetingen van de nestbare houten pallets variëren van 60 x 40 cm met een laadvermogen van 250 kg tot aan 120 x 100 cm met een laadvermogen van 900 kg.

 

Een pallet met 4-weg houdt in dat er vier grijpmogelijkheden zijn voor een palletwagen. Doordat de pallet bestaat uit een dubbele laag, wordt deze type pallet ook wel een blokpallet genoemd. Bij Kruizinga hebben we bijvoorbeeld een houten pallet met 4-weg met een euronorm afmeting van 1200 x 1000 mm met een laadvermogen van 1000 kg in het assortiment.

 

Houtvezelpallet

Houtvezelpallets zijn pallets welke gemaakt zijn van houtvezels. Ze worden vaak gebruikt in de transportsector en logistieke omdat ze sterk en duurzaam zijn. Daarnaast hebben ze ook een lagere milieubelasting dan traditionele houten pallets, omdat ze gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen en kunnen worden gerecycled wanneer ze aan het einde van hun levensduur zijn.

 

Kunststof pallet

Een kunststof pallet, ook wel plastic pallet genoemd, zijn pallets welke eenvoudig te reinigingen zijn en worden minder beïnvloed door weersomstandigheden als regen en zon. Verder zijn de kunststof pallets vaak licht, waardoor u deze gemakkelijk kan vervoeren. Plastic pallets kunnen verschillende bodems bevatten zoals een gesloten bodem of een rooster bodem. De statische belasting van de kunststof pallet is vaak ongeveer 3000 kg.

 

Daarnaast hebben de kunststof pallets ook vaak een langere levensduur ten opzichte van houten pallets. Om deze reden komt dit type pallet vaak voor in de voedselindustrie. Wanneer een kunststof pallet specifiek is gemaakt voor de levensmiddelenindustrie, waaronder dus de voedselindustrie valt, dan wordt dit type pallet ook wel een h1 pallet genoemd. H1 pallets zijn vaak extra versterkt, waardoor deze een nóg langere levensduur hebben en de kans klein is dat er kunststof in voeding terecht zal komen.

 

Verder hebben we bij Kruizinga ook kunststof pallets in een zwaardere uitvoering te koop. Zo heeft dit type een gewicht van maar liefst 22 kg, waardoor er zwaardere goederen op vervoerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een IBC-container gevuld met vloeistof.

 

Stalen pallet

Een stalen pallet, ook wel metalen pallets genoemd zijn gemaakt van sterk materiaal, waardoor deze vaker worden ingezet voor het transport van zware industriële goederen. Ze beschikken ten opzichte van andere materiaalsoorten een hoger laadvermogen. Een nadeel daarentegen is dat de metalen pallets wel zwaarder van gewicht zijn. Bij het vervoeren in het magazijn van de stalen pallets, moet u dus rekening houden met of u de juiste machines en apparatuur aanwezig is in uw bedrijf of organisatie.

 

Europallets

Zowel een houten, stalen of een plastic pallet kunnen onder de categorie europallets vallen. Een europallet wordt ook wel een EPAL-pallet genoemd. Europallets hebben een specifieke afgesproken afmeting, waardoor deze vaak ingezet worden voor vervoer. In de volgende alinea leest u hier meer over.


Afmetingen en gewicht 

De afmetingen en het gewicht van pallets kunnen sterk variëren. Europallet, ook wel EPAL-pallets genoemd, worden het meest gebruikt. De afmetingen hiervan vallen onder euronorm. Dit houdt in dat bakken en kratten efficiënt geplaatst kunnen worden op de pallets. De palletafmeting met de basis van een euroformaat is 1200 x 800 mm of 1200 x 1000 mm (afmetingen van een standaard blokpallet).

 

Zowel blokpallets, als euronorm pallets kunnen beide aan zowel de lengte/breedte kant opgetild worden.

 

Het gewicht van een pallet is afhankelijk van het materiaalsoort waar het van gemaakt is. Zoals in de eerste alinea werd aangegeven, is uiteraard een stalen pallet vele malen zwaarder dan een houten pallet. Zo kan een stalen pallet maar liefst 25 kilogram wegen, terwijl een houten pallet daarentegen een stuk minder weegt.

 

Pallet kopen? Kruizinga helpt u!

Wilt u een pallet kopen maar weet u niet helemaal welke type het beste bij u past? Neem dan contact op met onze specialisten of bekijk de pallet keuzehulp. Bij Kruizinga bent u gegarandeerd van een duurzame investering met lange levensduur.  


FAQ

Hoe kan ik pallets vervoeren?

Er verschillende manieren hoe u een pallet kan verplaatsen. U kunt ze bijvoorbeeld verplaatsen met een heftruck, palletwagen, handpallettruck en stapelaars. Met een stapelaar of heftruck kunt u ook de pallets in de hoogte verplaatsen, dit is handig wanneer u pallets uit een magazijnstelling moet verplaatsen. Deze hulpmiddelen zorgen ervoor dat werknemers veiliger en efficiënter kunnen werken met zware goederen.

Kunt u een pallet huren?

Op dit moment is het niet mogelijk om een pallet te huren bij Kruizinga. Wel kunt u andere producten huren. Meer hierover kunt u lezen op onze verhuur pagina.

Welke materialen worden gebruikt bij de productie van pallets?

Pallets kunnen worden gemaakt van verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout, kunststof, staal of karton. Elke materiaal heeft specifieke toepassingen en eigenschappen. 

Kunnen pallets worden hergebruikt?

Ja, de meeste pallets zijn ontworpen voor hergebruik. Door ze van tevoren goed na te kijken en eventueel de schades te repareren kunt u ze opnieuw gebruiken. 

Wat is het draagvermogen van een pallet?

Het draagvermogen van een pallet varieert afhankelijk van het type pallet, het materiaal en de constructie. 

Zijn er milieu vriendelijke palletopties?

Ja, milieuvriendelijke pallets zijn pallets welke gemaakt zijn van gerecyclede pallets of duurzame materialen, zoals herbruikbaar kunststof of FSC-gecertificeerd hout. 

Kan een pallet gerepareerd worden als ze beschadigd zijn?

Ja, veel beschadigde pallets kunnen worden gerepareerd. 

Heeft Kruizinga ook andere producten in het assortiment welke handig zijn in een magazijn?

Bij Kruizinga kunt u diverse soorten producten aanschaffen welke handig zijn in een magazijn. Denk hierbij aan: palletwagen, gaascontainer, stapelbak kunststof, opzetrand, rolcontainer, stelling etc.