Kruiwagen

Bekijk ons grote assortiment kruiwagens bij Kruizinga

Gebruiksvriendelijke kruiwagens bij Kruizinga!

Een kruiwagen is een product waarmee u gemakkelijk diverse goederen en materialen zoals zand, aarde of andere materialen van A naar B kunt verplaatsen. Kruiwagens zijn handig te gebruiken bij tuinieren, bouwen of andere klussen. Zo bestaan er verschillende soorten met diverse toepassingen. Kruizinga heeft vele soorten kruiwagens in het assortiment voor verschillende toepassingen.

 

Wilt u meer weten over ons assortiment kruiwagens? Bekijk dan onze keuzehulp of lees onderstaand voor meer.

Slimme keuzes 

 

Verschillende toepassingen kruiwagen

Een kruiwagen biedt diverse toepassingen, afhankelijk van de behoefte en situatie. Denk hierbij aan toepassingen zoals:

 

  • - Het opruimen van blad
  • - Tuinieren, wieden van onkruid
  • - Verplaatsen van compost of grond
  • - Planten van planten of bloemen
  • - Helpen bij bouwklussen om bijvoorbeeld zand of andere materialen te verplaatsen

 

Welke soorten heeft Kruizinga in het assortiment?

Kruizinga heeft diverse soorten kruiwagens in het assortiment. Zo hebben we kruiwagens met een kunststofbak, kruiwagens met een stalen bak. Deze Kruiwagens kunt u gebruiken als mestkruiwagen, bouwkruiwagen of tuinkruiwagen. Ook hebben we kuipenkruiers voor bomen in kuipen te verplaatsen, gereedschapskruiwagens of steenkruiwagens in het assortiment. Ook kan de grootte van de bak variëren, afhankelijk van de hoeveelheid materiaal die u wilt verplaatsen. Hieronder de verschillende types kort toegelicht:

 

Steenkruiwagen

Een steenkruiwagen is een specifieke soort kruiwagen welke gebruikt wordt om stenen te verplaatsen. Deze type kruiwagen wordt gebruikt daar waar ene conventionele steenkruiwagen, gezien de til wetgeving, “overbelast wordt. Hiermee kunt u gemakkelijk stenen opgestapeld mee vervoeren.

 

Kuipenkruiers

Kuipenkruiers zijn kruiwagens welke geschikt zijn voor het vervoeren van kuipen. Dit handige tilhulpmiddel is zo ontworpen dat u gemakkelijk kuipen kunt verplaatsen. U klemt de twee houders simpelweg onder de rand van de kuip en loopt er dankzij de zwaartekracht gemakkelijk mee weg.

 

Kruiwagen met stalen bak

Een kruiwagen met een stalen bak is vaak steviger en duurzamer dan een kruiwagen met een kunststof bak. Daarnaast zijn ze vaak geschikter voor zware klussen, omdat ze meer gewicht kunnen dragen. Een nadeel kan zijn dat ze vaak zwaarder zijn dan een kruiwagen met een kunststof bak.

 

Kruiwagen met kunststof bak

Een Kruiwagen met een kunststof bak is vaak licht van gewicht en gemakkelijk te verplaatsen. Nadeel van kruiwagens met een kunststof bak is dat ze niet zo stevig en duurzaam zijn als kruiwagens met een stalen bak. Hierdoor zijn ze minder geschikt voor zwaardere klussen.

 

Gereedschapskruiwagen

Een gereedschapskruiwagen is een kruiwagen welke gebruikt wordt om gereedschap gemakkelijk en veilig te verplaatsen. Ze hebben vaak een bak waar u gemakkelijk en veilig uw gereedschap in kunt bewaren.

 

Naast onze diverse Kruiwagens hebben we ook toebehoren in het assortiment zoals verschillende soorten kruiwagen wielen.

 

Kruiwagen kopen? Kruizinga helpt u!

Wilt u een kruiwagen kopen, maar heeft u nog vragen hierover? Neem dan contact op met onze specialisten, zij helpen u graag verder met het maken van de juiste keuze voor het kopen van een kruiwagen. Door een kruiwagen bij Kruizinga aan te schaffen bent gegarandeerd van de juiste prijs/kwaliteit verhouding.


FAQ

Wat is een kruiwagen?

Kruiwagens zijn wagens waarbij u zand of andere materialen mee kunt verplaatsen. Het bestaat uit een metalen of plastic bak met twee of vier wielen aan de onderkant en handvaten aan de bovenkant.

Waarvoor is een kruiwagen voor geschikt?

Een kruiwagen is een veel voorkomend product binnen de bouwindustrie, bij boerderijen of bij tuinbouw. Ook kunt u ze gebruiken bij andere klussen waar materialen verplaats moeten worden zoals zand of stenen.

Zijn er kruiwagens geschikt voor kinderen?

Ja, er zijn kruiwagens welke ontworpen zijn voor kinderen. Deze zijn kleiner, lichter en gemakkelijker te manoeuvreren, waardoor kinderen kunnen helpen bij lichte tuinwerkzaamheden. 

Kan ik een lekke band van mijn kruiwagen repareren?

Ja, lekke banden kunnen worden gerepareerd en vervangen worden. Gebruik hiervoor een bandenreparatieset of vervang de binnenband van de kruiwagen. 

Hoe onderhoud ik mijn kruiwagen?

Regelmatig onderhoud is belangrijk. Controleer bijvoorbeeld de bandenspanning, inspecteer op scheuren, smeer bewegende onderdelen in. Daarnaast is het belangrijk om wanneer u de kruiwagen niet gebruikt deze op een droge plaats op te bergen. 

Heeft Kruizinga ook gebruikte kruiwagens?

Naast nieuwe kruiwagens kunnen er zo nu en dan gebruikte kruiwagens in het assortiment van Kruizinga bevinden. Dit is alleen niet altijd zo omdat ons assortiment dagelijks wisselt. Wilt u meer weten over ons gebruikte assortiment? Neem dan een kijkje op onze gebruikt pagina.