Steekwagen

Bekijk ons grote assortiment steekwagens bij Kruizinga

Steekwagen: de beste optie voor het vervoeren van zware lasten

Kruizinga heeft een ruim assortiment in steekwagens. Een steekwagen wordt ook wel een steekkar genoemd. Daarnaast is het een handig hulpmiddel voor het verplaatsen van zware voorwerpen. Het bestaat uit een frame met twee wielen en een platform waarop het voorwerp kan worden geplaatst. Door de handgreep naar achteren te kantelen kan het object met behulp van de wielen worden opgetild en verplaatst. Steekwagens zijn verkrijgbaar in verschillende maten en gewichten, afhankelijk van het gewicht van het verplaatste object.

 

Bekijk onderstaand onze actuele voorraad. Meer weten? Lees dan onze keuzehulp of onderaan verder.

Slimme keuzes 

 

 Voordelen van een steekwagen

Steekwagens hebben verschillende voordelen. Denk hierbij aan:

 

  1. Tijdbesparend: Een steekwagen maakt het mogelijk om meerdere items in een keer te verplaatsen, wat tijd bespaart ten opzichte van handmatig tillen en lopen. Hierdoor kunt u efficiënter werken en uw taken sneller voltooien.
  2. Veiligheid: Door het gebruik van een steekwagen kunt u veiligheid op de werkplaats vergroten.
  3. Vermindert fysieke belasting: Door een steekwagen te gebruiken vermindert de fysieke belasting van het tillen en dragen van zware lasten.
  4. Veelzijdig: Steekwagens zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, waardoor ze bruikbaar zijn voor diverse toepassingen.

 

De verschillende soorten

Kruizinga heeft verschillende type steekwagens in het assortiment. Steekwagen zijn al jarenlang niet te missen in logistieke omgevingen als magazijnen en distributiecentra. De steekkarren kunnen variëren in laadvermogen, materiaalsoort, hoogte of toepassing. De meest voorkomende soorten steekwagens zijn de standaard steekwagen en de inklapbare steekwagen. De standaard steekwagen is gemaakt van staal. De inklapbare steekwagen is lichter en compacter dan de standaard steekwagen en kan gemakkelijk worden opgeborgen wanneer deze niet in gebruik is. In deze alinea zullen we kort de verschillende type handkarren benoemen:

 

Inklapbare steekwagen

Inklapbare steekwagens zijn ideaal voor mensen die vaak onderweg zijn of beperkte opslagruimte hebben. Ze zijn licht, compact en gemakkelijk op te bergen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en gewichtsklassen, afhankelijk van het gewicht van het object dat verplaatst moet worden.

 

Trappensteekwagen

Kruizinga heeft een groot assortiment in trappensteekwagens. Een trap steekwagen wordt ook wel een traploper steekwagen genoemd. Het is een steekwagen die gemaakt is om ook producten op- en af de trap te kunnen transporten. De wielen aan de twee zijkanten van de traploper steekwagen zorgen hiervoor. Door dit specifieke kenmerk ziet u de trap steekwagen bijvoorbeeld veel voorkomen in kantoorgebouwen met meerdere verdiepingen of wordt de trappensteekwagen ingezet bij verhuizingen. Vaak hebben deze steekwagens ook een groot laadvermogen. Machines, televisies etc. kunnen op deze manier makkelijk worden geplaatst in huis op de gewenste locatie.

 

Naast de trappensteekwagen die met de hand gebruikt wordt, verkopen we bij Kruizinga.nl ook elektrische trappensteekwagens. Deze elektrische traploper steekwagen bevatten een elektromotor en kunnen hiermee 17/34 stappen per minuut maken.

 

Gasflessenwagen

Een gasflessensteekwagen wordt ingezet voor (gas)flessen. Dit type steekwagen is hier speciaal voor ontworpen. De gasflessensteekwagen kan één gasfles van bijvoorbeeld 10 liter, 20 liter, 40 liter of 50 liter vervoeren. Het product wordt gekenmerkt door de openstaande randen en een ketting, dit zorgt ervoor dat de gasfles stabiel blijft staan. Ook is het product gemaakt van de materiaalsoort staal, hierdoor is het product erg stevig en kan het tegen een stootje.

 

Bandensteekwagen

Bandensteekwagens zijn steekwagens die vooral voorkomen in autobranches. Het transporteren van autobanden zonder een steekkar te gebruiken, kan een negatieve invloed hebben op de fysieke gesteldheid van een mens. Daarom zien we de bandensteekwagen veel gebruikt worden door een automonteur in een garage of door de wegenwacht. De bandensteekwagens worden gemaakt van metaal en hebben een laadvermogen van ongeveer 200 kg. Met dit gewicht kunnen er gemakkelijk meerdere banden op de bandensteekwagen. Een bandensteekwagen kan luchtbanden of massief rubberen banden hebben.

 

Vatensteekwagen

Een vatensteekwagen is gemaakt voor het vervoeren en opslaan van vaten. Bij Kruizinga hebben we verschillende type vatensteekwagens in het assortiment. Zo kenmerkt het ene product zich door de massief rubberen banden en het andere product door de luchtbanden. Wanneer men kiest voor massief rubberen banden, heeft hij of zij het voordeel dat deze universeel toepasbaar zijn. Luchtbanden worden voornamelijk gebruikt bij het transporteren van zware lasten, in de open lucht of bij oneffen gronden.

 

Multifunctionele steekwagen

Een steekwagen die multifunctioneel is, kan op verschillende manieren ingezet worden. Zo verkopen we bij Kruizinga.nl een inklapbare steekwagen die tevens kan dienen als een trap, of een opvouwbare steekwagen die ook ingezet kan worden als een karretje. Deze steekkarren zijn gemaakt van het materiaal aluminium, waardoor ze licht van gewicht zijn. Hierdoor kunt u de inklapbare steekwagen of opvouwbare steekwagen makkelijk meenemen.

 

Steekwagen voor machines

Bij bijvoorbeeld een verhuizing is het noodzakelijk om een afwasmachine, wasmachine of koelkast te vervoeren. Deze machines zijn erg zwaar en het is ontzettend slecht voor het lichaam om dit op te tillen. Kies er daarom voor om een steekwagen hiervoor in te zetten. Een steekwagen die machines vervoerd, wordt ook wel een apparaten steekwagen genoemd. Dit type steekwagen heeft een laadvermogen van 250 kg tot 400 kg. De steekwagens zijn gemaakt van het type materiaal, waardoor zij deze zware apparaten kunnen houden. Naast de steekwagens die we herkennen aan de wielen onderaan, heeft Kruizinga ook een ander soort type in het assortiment. Dit type steekwagen heeft een 2 stervormige wielsets. Hierdoor kan de steekwagen volledig gekanteld worden en gemakkelijk over de grond rollen.

 

Steekwagen wiel

Een steekwagenwiel is een type wiel dat wordt gebruikt op steekwagens. Het is ontworpen om zware lasten gemakkelijk te verplaatsen en is meestal gemaakt van rubber of polyurethaan, met een stalen of aluminium velg. Een steekwagenwiel is belangrijk dat deze van goede kwaliteit is zodat de weekwagen gemakkelijk kan manoeuvreren. 

 

Hoe kiest u de juiste steekwagen?

De keuze van een steekwagen is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder gewichtscapaciteit, rubberen luchtbanden, inklapbaarheid, grootte en prijs. Bij het bepalen van de juiste steekwagen moet u rekening houden met de frequentie van gebruik, de aard van het werk en uw persoonlijke budget. Voor lichtere lasten is een kleinere, meer compacte steekwagen geschikt, terwijl voor zwaardere lasten een wagen nodig is met een hogere draagkracht en grotere wielen.

 

Tips voor veilig gebruik van een steekwagen

 • - Zorg ervoor dat u de belasting over de plaat verdeelt voordat u gaat tillen.
 • - Controleer regelmatig of de wielen nog in goede staat zijn.
 • - Gebruik de steekwagen op een vlakke ondergrond en zorg dat u voldoende ruimte heeft om te manoeuvreren.
 • - Duw de wagen in plaats van eraan te trekken om controle te behouden.
 • - Wees voorzichtig bij het nemen van drempels en trappen en vraag hulp indien nodig.

 

Welke omgeving komen ze voor?

Steekkarren komen voor in verschillende soorten omgevingen. U kan bijvoorbeeld denken aan een bezorger die zware pakketten moet vervoeren van de auto naar een voordeur. Of aan een steekkar die gebruikt wordt in grote magazijnen om spullen van de ene naar de andere plek te vervoeren. U ziet ze vaak terug in magazijnen, fabrieken, winkels en andere omgevingen waar regelmatig vracht of goederen verplaatst moeten worden. Een steekkar is voor het transporteren van zware goederen ideaal, omdat hierdoor minder kans is aan overbelasting van de rug.

 

Steekwagen kopen? Kruizinga helpt u!

Steekwagens zijn een uitstekende keuze voor het vervoeren van zware lasten zonder uw lichaam te belasten. Het gebruik van een steekwagen kan u helpen om efficiënter en veiliger te werken, terwijl het de kans op blessures vermindert. Kruizinga heeft een groot assortiment in steekwagens. Naast dat er veel verschillende typen te koop zijn, is het ook mogelijk om deze als gebruikt aan te schaffen. Let hierbij wel op dat het gebruikte assortiment dagelijks veranderd, zo kan het zijn dat de ene dag er wel gebruikte steekwagens zijn en de andere dag uitverkocht zijn. Het verschil tussen een nieuwe of gebruikte steekwagen is dat een nieuwe steekwagen nog niet eerder is gebruikt en een gebruikte steekwagen kan gebruikt zijn of lichte transportschade hebben. Dit is dan ook het enige verschil, omdat er bijna geen kwaliteitsverschil tussen een nieuwe- en gebruikte te vinden zijn. Dit controleren we altijd vooraf. Heeft u hulp nodig bij het aanschaffen? Neem dan gemakkelijk contact op met onze specialisten. Bij Kruizinga bent u verzekerd van de juiste prijs/kwaliteitsverhouding.


FAQ

Hoe kan ik een steekwagen het beste gebruiken?

Voor maximaal gebruik van een steekwagen plaatst u de lading stevig op het platform van de steekwagen. Kantel vervolgens de steekwagen naar achteren en duw hem in de gewenste richting. Zorg ervoor dat u stabiel met de steekwagen rijdt en let op obstakels of oneffenheden in de weg.

Wat is een steekwagen?

Een steekwagen is een handig hulpmiddel welke gebruikt wordt om vracht of goederen van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren. Het bestaat uit een frame met twee of meer wielen en een steunplaat waarop u de last plaatst. Hierdoor kunt u eenvoudig zware objecten verplaatsen door ze simpelweg op de steunplaat te leggen. Steekwagens zijn beschikbaar in verschillende maten en modellen om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Kan ik een steekwagen huren?

Op dit moment is het nog niet mogelijk om een steekwagen te huren bij Kruizinga. Wel is het mogelijk om andere producten te huren. Voor meer informatie hierover kunt u een kijkje nemen op onze verhuur pagina.

Hoe gebruikt u een steekwagen?

Een steekwagen kunt u gemakkelijk gebruiken doormiddel van de schep van de steekwagen onder het product te schuiven, zorg daarbij dat het product stevig ligt en maak het vast. Daarna kunt u door de handvaten naar beneden te drukken het product optillen en kunt u makkelijk het product vervoeren doormiddel van de wielen. 

Hoeveel gewicht kan een steekwagen hebben?

Het is belangrijk om altijd het maximaal toegestane gewicht te controleren voordat u een steekwagen gebruikt, dit wordt aangegeven door de fabrikant en is meestal vermeld in de gebruiksaanwijzing. Het maximaal toegestane gewicht voor een steekwagen wisselt per type steekwagen en het model. Gemiddeld kunnen steekwagens tussen de 200 en 500 kg tillen. 

Wat is een trappensteekwagen?

Een trappensteekwagen is een speciaal type steekwagen welke bedoelt is om goederen of zware opjecten via een trap met een steekwagen naar boven te vervoeren. Het heeft meestal 2 of 3 wielen 

Welke steekwagen gebruik ik voor een wasmachine?

Wilt u een wasmachine verplaatsen met een steekwagen? Dan is het aan te raden om een steekwagen met een breed platform te gebruiken, zoals een trappensteekwagen of een speciaal ontworpen steekwagen voor grote huishoudelijke apparaten. 

Hoe vervang ik het wiel van een steekwagen?

Wilt u het wiel van uw steekwagen vervangen? Zet eerst uw steekwagen op een stabiele ondergrond, verwijder daarna het wiel welke vervangen moet worden. Monteer het nieuwe wiel op de as van de steekwagen en bevestig het op de juiste manier, afhankelijk van hoe het oorspronkelijke wiel was bevestigd. Test de steekwagen om te zorgen dat het nieuwe wiel goed werkt en stabiel is.

Kan ik met een steekwagen ook trappen op- of afgaan?

Ja, er zijn speciale trappensteekwagens beschikbaar die zijn ontworpen voor dit doel.

Moet ik regelmatig onderhoud uitvoeren aan mijn steekwagen?

Ja, controleer regelmatig de toestand van de wielen en de steunplaat en zorg dat deze in goede staat zijn.

Heeft Kruizinga nog andere producten om goederen te vervoeren?

Naast steekwagens heeft Kruizinga ook andere producten waar u gemakkelijk goederen mee kunt vervoeren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een palletwagen in combinatie met een pallet, magazijnwagens en rolcontainers.