Glascontainer

Glascontainers: Duurzame oplossingen voor glasrecycling 

Als we denken aan afval, komt glas misschien niet meteen in ons op. Toch is glas een materiaal dat we dagelijks gebruiken, en als we dit op de verkeerde manier afvoeren kan dit voor grote problemen zorgen. Voor het op een juiste manier glasafval te sorteren hebben wij diverse glascontainers in ons assortiment welke kunnen helpen bij het sorteren van glasafval.  

Bekijk het assortiment of lees onderstaand verder over alles wat u moet weten over het juist afvoeren van uw glasafval.  
Wat is glasafval? 

Glasafval is afval in alle soorten glas die niet meer gebruikt kunnen worden voor hun oorspronkelijke doel. Denk hierbij aan bijvoorbeeld flessen, potten, ramen, spiegels en bekers. 

Waarom is het belangrijk om glasafval op de juiste manier af te voeren? 

Glasafval wat verkeerd afgevoerd wordt kan schade brengen aan het milieu en kan gevaarlijk zijn voor dier en mens. Als u uw glasafval op de juiste manier afvoert, draagt u bij aan een duurzame samenleving en brengt u geen onnodige gevaren met zicht mee.  

Hoe kunt u uw glasafval op de juiste manier afvoeren? 

Glasafval hoort in de glasbak. Er zijn vaak glascontainers te vinden in uw omgeving waar u glasafval naartoe kunt brengen. Het is wel belangrijk om alleen schone en lege glazen of glas in de glascontainer te doen. Als u vervuild glas in de glascontainer stopt, kan dit de kwaliteit van het recyclingproces beïnvloeden.  

Glascontainer kopen? Kruizinga helpt u! 

Het juist afvoeren van glasafval is belangrijk voor zowel het milieu als voor dier en mens. Hierdoor draagt u bij aan een duurzame wereld. Door een glasbak bij Kruizinga aan te schaffen bent u verzekerd van een duurzame investering met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Wilt u hulp bij uw keuze? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u graag verder bij het maken van de beste keuze.  


FAQ

Kan ik alle soorten glas in de glascontainer gooien?

Nee, u kunt alleen glazen producten zoals potten, flessen, bekers, ramen en spiegels in een glascontainer gooien.  

Waarom moet ik mijn glasafval schoonmaken voordat ik het in de container gooi? 

Het is belangrijk dat glasafval schoon is voordat het gerecycled wordt. Vuil of etensresten kan de kwaliteit van het recyclingproces beïnvloeden.