GFT container

GFT containers: de ideale oplossing voor milieuvriendelijk afvalbeheer  

Als bedrijf is het belangrijk om verantwoord en duurzaam afvalbeheer te hanteren. Ondernemers kunnen dit onder meer doen door gebruik te maken van GFT-containers (groente-, fruit- en tuinafval). Onderstaand wordt besproken waarom de aanschaf van een gft-container een slimme keuze is voor elk bedrijf dat op zoek is naar milieuvriendelijke afvalverwerkingsopties. 

Bekijk het assortiment of lees onderstaand verder voor meer informatie. 

 

Slimme keuzes
Nieuw
Gft container voor din-opname met scharnierend deksel
(1)
Vanaf € 257,90
17 juli bezorgd
Nieuw
Gft container voor din-opname partij aanbieding
(1)
Nu vanaf € 980,02
17 juli bezorgdWaarom zou u een GFT container moeten kopen? 

Er zijn verschillende redenen waarom het goed idee is om een GFT container te kopen voor uw bedrijf. Hieronder vertellen wij in een aantal punten waarom u een GFT container zou moeten aanschaffen voor uw bedrijf:  

1. Betere hygiëne: Het scheiden van organisch afval zorgt ook voor een betere hygiëne binnen de werkomgeving. Een GFT container zorgt voor een aparte opslag voor dit type afval. Hierdoor ontstaan er minder nare geurtjes en het risico op ongedierte wordt verkleind.  

2. Kostenbesparend: Door organisch afval te scheiden, zal de frequentie van vuilophalen verminderen. Hierdoor hoeft u als bedrijf minder te betalen voor de verwijdering van afval. Dit zorgt voor aanzienlijke kostenbesparingen op lange termijn.  

3. Milieuvriendelijk: Door gebruik te maken van een GFT container zorgt u ervoor dat organisch afval gescheiden wordt van andere afvalstromingen. Op deze manier kan dit afval worden hergebruikt in plaats van te eindigen op de stortplaats of te worden verbrand, wat bijdraagt aan de circulaire economie.  

 

Hoe kunt u de juiste GFT container kiezen? 

Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij de aanschaf van een GFT container voor uw bedrijf. Denk hierbij aan de volgende punten:  

- Grootte: De grootte van de container moet overeenkomen met de grootte van de hoeveelheid organisch afval die wordt gegenereerd. Bedenk hierbij ook hoeveel ruimte u nodig heeft voor opslag.  

- Materiaal: Kies een GFT-container van duurzame materialen zoals gerecycled plastic of staal. Dit draagt bij aan de milieuvriendelijkheid van de container en zorgt voor een lange levensduur.  

- Deksel: Zorg ervoor dat de container een goed sluitend deksel heeft om de verspreiding van geur en ongedierte te voorkomen.  

 

GFT afvalbak: gebruiks- en onderhoudstips 

Om optimaal gebruik te kunnen maken van uw GFT container, hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet: 

1. Plaats de container op een vlakke ondergrond en zorg ervoor dat er voldoende ruimte er omheen is voor een gemakkelijke toegang tot de container. 

2. Houd de deksel gesloten om ongedierte en geurtjes te voorkomen. 

3. Maak de bak regelmatig schoon. Hierdoor voorkomt u nare geurtjes en bacteriën.  

 

GFT container kopen?  

Wilt u als bedrijf verantwoordelijk en duurzaam omgaan met uw afval? Dan is het kopen van een GFT container een slimme keuze. Hierdoor kunt u gemakkelijk organisch afval op een milieuvriendelijke manier scheiden. Zo bespaart u op langere termijn kosten, verbetert u de hygiëne op de werkvloer en draagt u bij aan een circulaire economie. Neem gemakkelijk contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u graag verder met het maken van de juiste keuze.  


FAQ

Kan ik andere items dan organisch afval in de GFT container doen? 

In een GFT container kunt u alleen organisch afval plaatsen, omdat dit afval op een specifieke manier behandeld moet worden bij verwerking. Andere materialen kunnen het recycleproces verstoren.  

Kan ik mijn GFT container buiten zetten? 

Ja, een GFT-container kunt u gerust buiten neer zetten. Het is echter essentieel om ervoor te zorgen dat de container goed afgesloten is om ongedierte of nare geurtjes te voorkomen.