Afvalcontainer

Zie diverse afvalcontainers van Kruizinga.nl!

Een afvalcontainer voor alle soorten afval kopen?

Nu de wetgeving steeds strenger wordt op het gebied van afvalscheiding, is het voor bedrijven van essentieel belang om over geschikte afvalcontainers te beschikken. Met dit type afvalcontainer kan afval worden opgeslagen in een speciale binnen- of buitenruimte zonder het risico van verontreiniging van de omgeving. Daarnaast zeer praktisch wanneer we een grote hoeveelheid afval weggooien.

 

Meer weten over afvalcontainers? Lees dan onderstaand verder.

 

Slimme keuzes 

 

De verschillende types

In het assortiment van Kruizinga vindt u zowel nieuwe als gebruikte afvalcontainers. Het voordeel van een nieuwe vuilcontainer is dat deze niet eerder ingezet zijn, waardoor deze nog volledig schoon zijn aan de binnen- en buitenkant. Het voordeel van een gebruikte afvalcontainer daartegen is dat deze vaak relatief goedkoper zijn. Daarnaast draagt u bij aan circulariteit. Een afvalcontainer is in verschillende types verkrijgbaar. Zo kunt u een vuilcontainer bestellen die gemaakt is van kunststof, staal of HDPE.

 

De grootte van een container bepaalt uiteraard hoeveel liter afval hierin kan gaan. Bij het maken van een keuze is het belangrijk dat u van tevoren bepaalt voor uzelf hoe vaak een afvalcontainer geleegd kan worden en welke soort afval u hierin kwijt kan. Bij Kruizinga is afvalcontainer 660 liter het kleinste formaat en het grootste formaat daarentegen is een afvalcontainer van 1100 liter. Ook hebben we nog de tussenliggende formaten van vuilniscontainers met 770 liter en 1070 liter.

 

Kunststof afvalcontainers

Kunststof afvalcontainers, ook wel plastic afvalcontainers genoemd, zijn vuilcontainers die veel worden gebruikt in diverse omgevingen en branches. De kunststoffen afvalcontainers kunnen aangeschaft worden in veel verschillende kleuren. Zo kunt u als klant kiezen uit een blauwe, gele, grijze, groene, rode of zwarte afvalcontainers van kunststof.  

 

HDPE kunststof afvalcontainers

HDPE is een afkorting voor hogedichtheidpolyethyleen. HDPE is een kunststof die erg vaak gebruikt wordt. Zo wordt HDPE gebruikt voor plastic zakken en flesjes. Het voordeel van dit materiaal is dat het materiaal ontzettend stevig is. Daarnaast is het voordeel van HDPE kunststof afvalcontainers dat deze bestand zijn tegen zuur, weersinvloeden en UV-straling.

 

Stalen afvalcontainers

Stalen afvalcontainers, ook wel metalen vuilcontainers genoemd, onderscheiden zich op verschillende manieren van de kunststoffen afvalcontainers. Metaal is een zwaarder en sterker materiaal dan kunststof, waardoor deze vaak beter bestemd is tegen vandalisme of tegen stoten. Uiteraard kan er wel een deuk ontstaan. Verder zullen metalen vuilcontainers minder snel smelten. Met andere woorden: deze container is brandveiliger. Bij Kruizinga adviseren we u om een stalen afvalcontainer te gebruiken wanneer u deze inzet op openbare plekken, zoals ergens buiten.

 

Wat is een DIN EN 840 opname?

DIN EN 840 is de erkende Europese norm voor mobiele afvalcontainers. Vuilniswagens met systemen conform dezelfde DIN EN normering kunnen de gecertificeerde afvalcontainers zodra ze deze opname hebben gemakkelijk ledigen. Een veelvoorkomend product in alle Nederlandse gemeentes voor afvalverzameling zijn de welbekende kliko's. Deze wielafvalcontainers zijn voorzien van een ergonomische handgrepen en een deksel met twee scharnierpunten. Maar hiernaast ziet u ook vaak binnen bedrijfsomgevingen zoals magazijnen, werkplaatsen en dergelijke het gebruik van de 1100 liter afvalcontainer met DIN-opname. Deze kunnen ook gemakkelijk geledigd worden met een vrachtwagen, maar kunnen in tegenstelling tot de 240 liter kliko's veel meer afval laden en lossen.

 

Afvalcontainer kopen? Kruizinga helpt u!

Heeft u een afvalcontainer op het oog maar bent u er nog niet helemaal over uit welke het beste bij u past? Geen probleem! Onze specialisten helpen u graag verder, u kunt gemakkelijk contact met ze opnemen. Door een afvalcontainer bij Kruizinga aan te schaffen bent u gegarandeerd van de beste prijs/kwaliteitsverhouding.


FAQ

Kan ik diverse toebehoren voor mijn afvalcontainer bestellen bij Kruizinga?

Naast de diverse afvalcontainers heeft Kruizinga ook verschillende toebehoren in het assortiment. Deze kunt u gemakkelijk aanschaffen wanneer u een afvalcontainer aanschaft. Wilt u gaan sorteren? Kies dan voor afvalsorteringsstickers.

Heeft Kruizinga gebruikte afvalcontainers in het assortiment?

Naast nieuwe afvalcontainers verkoopt Kruizinga ook wel is gebruikte afvalcontainers. Doordat bij het gebruikte assortiment op=op geldt kan het zijn dat we niet altijd gebruikte containers in het assortiment ter beschikking hebben. Wilt u meer weten over onze gebruikte producten? Lees dan snel onze gebruikt pagina.