5 tips voor een veilig en efficiënt buitenterrein

Een buitenterrein kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden. Het is hoe dan ook belangrijk om de buitenterrein inrichting zo vorm te geven, dat het de efficiëntie en veiligheid waarborgt. Maar waar moet u dan op letten en hoe kunt u dit eenvoudig realiseren? In deze blog zetten we vijf tips voor u op een rij, waarmee u uw buitenterrein veilig en efficiënt kunt inrichten.

Gepubliceerd op 8 augustus 2023 Laatst gewijzigd 7 maart 2024

Tip 1. Verkeer goed geregeld 

Op een buitenterrein kunnen er verschillende verkeersstromen elkaar tegenkomen. Denk daarom na over de verschillende verkeersstromen, waar deze elkaar tegen kunnen komen en wat deze verschillende stromen nodig hebben om veilig en efficiënt te kunnen bewegen. Stel eenvoudige maar belangrijke regels op voor uw personeel en bezoekers en zorg ervoor dat deze goed gecommuniceerd worden.

 

Maak bijvoorbeeld gebruik van belijning, stootbescherming, verkeersspiegels en andere veiligheids- en beschermingsmiddelen, om uw buitenterrein in te richten naar de opgestelde regels. 

 


 

Tip 2. Overzichtelijke buitenterrein inrichting

Waar uw buitenterrein ook voor wordt gebruikt, u wilt deze op een overzichtelijke en logische manier inrichten. Zorg er daarom voor dat u tijdig nadenkt over de punten waar u rekening mee wilt houden bij het inrichten van uw buitenterrein. Wordt uw buitenterrein veel gebruikt voor opslag? Zet dan alle artikelgroepen op een rij en kijk welke artikelgroepen dicht bij elkaar en bij deuren moeten liggen bijvoorbeeld. Stel uzelf daarnaast ook de volgende vragen:

 

  • - Sluit mijn bedrijf 's avonds of is deze 24/7 open?
  • - Hoevaak wordt er over het buitenterrein bewogen? 
  • - Wat is het hoofddoel van het buitenterrein?
  • - Welke voertuigen rijden over het buitenterrein? 

 

Stapelracks: dé opslagoplossing voor uw buitenterrein 

Gebruikt u (een deel van) uw buitenterrein als opslagplek? Zorg er dan voor dat u producten, onderdelen en materialen op een veilige en overzichtelijke manier kunt opbergen. U kunt hier stapelracks voor gebruiken. Deze zijn goed te gebruiken op een buitenterrein, kun u inrichten naar eigen wens én zijn flexibel dankzij de verschillende soorten rongen, waardoor u de hoogte van de racks kunt aanpassen waar nodig. 

 

Meer weten over hoe u efficiënt gebruik kunt maken van uw ruimte met stapelracks? Lees onze blog: Optimaal ruimtegebruik met stapelracks


 

Tip 3. Verlichting en beveiliging

Uw buitenterrein wilt u voldoende verlichten. Dit zorgt voor een veilige werkomgeving, niet alleen in de avonden maar ook overdags tijdens de donkere maanden. Daarnaast geeft goede verlichting van het buitenterrein inbrekers minder kans om toe te kunnen slaan. Daarnaast is het ook verstandig om na te denken over de veiligheidsmaatregelen die u wilt treffen voor uw buitenterrein. Stel uzelf de volgende vraag: Staan er veel waardevolle materialen of producten op uw buitenterrein of worden hier veel voertuigen geparkeerd? 

 

Doe zorgvuldig onderzoek naar de beste manieren waarop u uw buitenterrein kunt beveiligen. Zijn hekken en camera's voldoende? Of is het verstandig om bepaalde producten of materialen, ook op een buitenterrein, achter slot en grendel te zetten? Het is bij twijfel altijd verstandig om naar het advies van een expert te vragen. Schroom hier dus ook niet om.

 


Tip 4. Wet- en regelgeving

Er zijn verschillende wetten en regels waar bedrijven zich aan dienen te houden. Deze kunnen per bedrijf, sector en locatie verschillen. Doe daarom zorgvuldig onderzoek naar de wetten en regels waar uw bedrijf aan moet voldoen en volg deze op.

 

Handig! Neem ook de punten uit de CAO van u werknemers door, mits dit van toepassing is. 

 


 

Tip 5. Weg met rommel

Er kan op een buitenterrein veel afval gegenereerd worden. Van de lunchzakjes en sigaretten van werknemers tot het inpakmateriaal van geleverde materialen: afval moet ergens heen. Zorg er daarom voor dat er voldoende mogelijkheden zijn voor bezoekers en werknemers om hun afval weg te kunnen gooien. Maak gebruik van verschillende afvalbakken en mini-containers op uw buitenterrein en zet deze op drukke punten neer.

 

Zorg ook voor voldoende plekken waar werkgerelateerd afval verzameld kan worden. Dit is vaak een groter volume dan het afval van bezoekers en werknemers. Zet daarom afvalcontainers in op plekken waar veel werkgerelateerd afval gegenereerd wordt. 

 


 

Veiligheid en efficiëntie van uw buitenterrein verbeteren?

Benieuwd naar de opslag- en transportmiddelen van Kruizinga die kunnen bijdragen aan de veiligheid en efficiëntie van uw buitenterrein? Neem vrijblijvend contact met ons op door op werkdagen te bellen naar 088 533 15 55, een WhatsApp bericht te sturen op +316 128 156 55 of een mail te sturen naar sales@kruizinga.nl.


Dit vindt u misschien ook interessant